2020-09-24 05:25Pressmeddelande

1 av 4 skulle överväga att byta jobb för bättre pensionsförmåner

Möte Benify

I en stor undersökning om förmåner och engagemang svarade 26% att de skulle överväga att byta jobb för att få bättre pensionsförmåner. Därmed placerar sig pensionen på tredje plats över förmåner som anställda i Sverige skulle byta jobb för att förbättra. Dock prioriteras pensionen högre av män än av kvinnor – särskilt bland de yngsta medarbetarna.

Inför Tjänstepensionens dag den 27 september: hur viktig är pensionen för medarbetare i de yngre generationerna? Den nya undersökningen, som genomförts YouGov på uppdrag av HR-techbolaget Benify, visar att 23% av männen i åldersgruppen 18–29 år skulle byta jobb för att få bättre pensionsförmåner, som exempelvis tjänstepension, placeringsrådgivning eller möjlighet till löneväxling. Bland kvinnorna i samma ålder är motsvarande andel bara 10%. Och medan pensionen rankas som den näst viktigaste förmånen bland de unga männen, placerar den sig först på en delad niondeplats bland de jämnåriga kvinnorna.

Att män och kvinnor prioriterar pensionen så olika förvånar Lars Frisk, produktansvarig för pension & försäkring på Benify:

En så stor skillnad hade jag faktiskt inte väntat mig. Det här är en viktig signal till arbetsgivare att de behöver tänka till kring hur de ska väcka intresset för pension bland olika grupper, så att man inte bara når de redan frälsta. Att till exempel gå ner i arbetstid kan få en stor påverkan på den framtida pensionen, och det vet vi är vanligare bland kvinnor.

Läs mer i det här blogginlägget om hur arbetsgivare kan hjälpa sina medarbetare att förstå pensionen.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes i april 2020 av YouGov, på uppdrag av Benify, i form av en anonym online-enkät med cirka 5000 deltagare från 18 års ålder i Storbritannien, Tyskland och Sverige. Insikter och analyser finns samlade i Förmåns- & engagemangsrapporten. Kontakta ylva.eriksson@benify.com om du önskar ta del av det fullständiga resultatet.Om Benify

Benify är ett snabbväxande, oberoende techbolag inom HR som hjälper företag och organisationer runtom i världen att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke genom att samla och synliggöra förmåner och kompensationserbjudanden. Ökat medarbetarengagemang, effektivare kommunikation och minskad administration är några av de effekter som har fått över 1 500 arbetsgivare att välja Benify som partner för sitt strategiska HR-arbete sedan starten 2004. Idag har mer än 2 miljoner slutanvändare tillgång till Benifys molnbaserade förmåns- och kompensationsplattform. Benify är verksamma globalt med ca 400 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Läs mer på benify.se


Kontaktpersoner

Ylva Eriksson
Director of Marketing & Communication
Ylva Eriksson