2017-09-05 14:59Pressmeddelande

Benifys Jonas Deichmann slår två Guinness världsrekord på cykel på imponerande 64 dagar

null

Benifys tyske medarbetare och långdistanscyklist Jonas Deichmann (30 år) blev igår den första i världshistorien att cykla från Cabo da Roca i västra Portugal till Vladivostok i östra Ryssland – på bara 64 dagar.

Deichmann, som startade sin cykling Portugal den 2 juli i år, var framme i ryska Vladivostok precis innan solnedgång igår måndag. Resan tog honom exakt 64 dagar, 2 timmar och 25 minuter – sex dagar kortare än beräknat. Deichmann möttes av flera nationella medier igår när han anlände till Vladivostok:

– Att äntligen komma fram känns helt fantastiskt! Jag har verkligen jobbat hårt för att slå mina världsrekord. Det var riktigt tufft att cykla genom både snö, regn och blåst genom Sibirien – men nu är det äntligen över. säger en lycklig Jonas Deichmann.

Totalt har Deichmann cyklat 16 000 km. Det första världsrekordet för snabbaste cyklingen genom Europa klarade han på 25 dagar, 3 timmar och 38 minuter, vilket betyder att han slog det gamla rekordet med nästan fem dagar. Nu har alltså Deichmann två världsrekord att glädjas över:

– Det är verkligen en dröm som blir sann, att slå två världsrekord. Helt otrolig känsla.

Fans har kunnat följa cykelresan live genom en karta med GPS-signal på Deichmanns hemsida www.eurasiachallenge.com samt via hans Facebook-sida som har haft flera tusen följare.

Världsrekorden har bl.a. sponsrats av Deichmanns arbetsgivare Benify. Markus Kullendorff, VD på Benify, säger:

– Vi är stolta över att ha sponsrat den här fantastiska idrottsprestationen. Vi hoppas att Jonas ser till att njuta av lite fritid i Vladivostok nu innan han är välkommen tillbaka till kontoret i München.

Deichmann samlade under sin resa även in pengar till den humanitära organisationen TDA Global Cycling Foundation, som ger bort cyklar för att bidra till samhällsutvecklingen i Afrika och Indien.

För intervjuer med Jonas Deichmann, kontakta marketing@benify.com

Benify hjälper företag att administrera, utveckla och synliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden. Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använder hundratusentals anställda Benifys system varje månad. Benify grundades 2004 och har idag över 300 anställda i nio Europeiska länder.

www.benify.seOm Benify

Benify hjälper företag att administrera, utveckla och synliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden. Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använder hundratusentals anställda Benifys system varje månad. Benify grundades 2004 och har idag över 300 anställda i nio Europeiska länder.


Kontaktpersoner

Marketing Requests
Marketing & Communication
Marketing Requests