2017-01-19 10:01Pressmeddelande

Collector Bank satsar för framtiden - ger placeringsrådgivning via Lifeplan till sina medarbetare

null

Från januari 2017 erbjuder Collector Bank sina medarbetare kostnadsfri placeringsrådgivning för pension via den digitala tjänsten Lifeplan. Detta innebär att de 350 medarbetarna får algoritmbaserad rådgivning som är helt individanpassad och oberoende från fond- och försäkringsbolag.

– Vi vill ge våra medarbetare en total överblick inom ett område som ofta upplevs som komplext. Det känns tryggt med en oberoende guidning som helt och hållet utgår från individen. Vi ser att Lifeplans placeringsråd kan öka våra medarbetares förutsättningar för en hög pension, säger Åsa Hillsten, CCO & IR Collector.

Lifeplans pensionstjänst sammanställer medarbetarens totala pensionskapital i en översiktlig vy och ger råd för de delar av pensionen som individen själv kan placera – med hänsyn till hur det totala kapitalet är placerat. Därefter bevakar Lifeplan medarbetarens placeringar och meddelar när förbättringar kan göras.

– Våra råd baseras på vetenskap och vår enda agenda är vad som är bäst för individen. Det är förstås väldigt roligt att ett innovativt och snabbväxande bolag som Collector också tycker att det är rätt väg att gå och att de väljer Lifeplan, säger Karl Erlandzon, VD för Lifeplan.

Collectors medarbetare får tillgång till Lifeplans pensionstjänst via sin förmånsportal som tillhandahålls av Benify.

Om Collector

Collector är en innovativ, digital nischbank som erbjuder finansieringslösningar för privat- och företagskunder. Sedan 2005 har Collector haft en årlig organisk intäktstillväxt om 30 % och en resultattillväxt (EAT) om 55 %. Verksamheten omfattar segmenten Privat och Företag. Collector är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap-listan.

För frågor, vänligen kontakta:

Kalle Erlandzon, VD på Lifeplan, kalle.erlandzon@lifeplan.se

Lifeplan är en digital pensionstjänst som erbjuder medarbetare på bland annat Ikea, ABB och Klarna placeringsrådgivning för hela sitt pensionskapital. Den algoritmbaserade rådgivningen är helt oberoende och baseras på vetenskap. Lifeplan grundades 2008 och har idag 130 000 medarbetare på 340 bolag anslutna. Lifeplan är sedan 2012 en del av Benifykoncernen. Benify är Sveriges ledande företag inom personalförmåner.Om Benify

Benify hjälper företag att administrera, utveckla och synliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden. Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använder hundratusentals anställda Benifys system varje månad. Benify grundades 2004 och har idag över 300 anställda i nio Europeiska länder.


Kontaktpersoner

Marketing Requests
Marketing & Communication
Marketing Requests