2020-06-08 08:09Pressmeddelande

Fler barn i Ghana får tillgång till IT med hjälp av svenskt techbolag

Barn i Ghana i sitt klassrum - IT for ChildrenBarn i Ghana i sitt klassrum

HR-techbolaget Benify inleder ett partnerskap med organisationen IT for Children, som erbjuder dagliga IT-lektioner och fri tillgång till datorer och internet för tusentals skolbarn i Ghana.

IT for Childrens arbete knyter an till FN:s globala hållbarhetsmål 9C, som syftar till att ”väsentligt öka tillgången till informations- och kommunikationsteknik samt eftersträva allmän och ekonomiskt överkomlig tillgång till internet i de minst utvecklade länderna senast 2020.”

– Det arbete som IT for Children gör för skolbarn i Ghana är jätteviktigt, och ligger helt i linje med vad Benify som företag står för. Vi ser verkligen fram emot att kunna stödja dem i detta.
Jesper Johansson, hållbarhetsansvarig på Benify.

– Vi är glada att kunna välkomna Benify som ny samarbetspartner. Tack vare deras stöd kommer vi att kunna hjälpa fler barn i Ghana till en bättre utbildning genom vårt stipendieprogram, säger Torsten Kjellgren, grundare och vd för IT for Children.

Kontakt Benify:

Jesper Johansson, hållbarhetsansvarig
jesper.johansson@benify.com

Kontakt IT for Children:

Torsten Kjellgren, vd & grundare
torsten@itforchildren.orgOm Benify

Benify är ett snabbväxande, oberoende techbolag inom HR som hjälper företag och organisationer runtom i världen att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke genom att samla och synliggöra förmåner och kompensationserbjudanden. Ökat medarbetarengagemang, effektivare kommunikation och minskad administration är några av de effekter som har fått över 1 500 arbetsgivare att välja Benify som partner för sitt strategiska HR-arbete sedan starten 2004. Idag har mer än 2 miljoner slutanvändare tillgång till Benifys molnbaserade förmåns- och kompensationsplattform. Benify är verksamma globalt med ca 400 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Läs mer på benify.se


Kontaktpersoner

Ylva Eriksson
Director of Marketing & Communication
Ylva Eriksson