2016-03-08 06:30Pressmeddelande

Kvinnor bättre än män på att nyttja friskvårdsbidraget

8 mars - internationella kvinnodagen. En dag för att uppmärksamma och hylla alla starka kvinnor runt om i världen. Vad passar då bättre än att bjuda på lite statistik som visar att kvinnor är bättre än män - på att nyttja friskvårdsbidraget.

Benify, som administrerar och utvecklar förmåner, har tagit fram statistik på hur män och kvinnor använder sitt friskvårdsbidrag. Datan, som är hämtad från över 500.000 svenska medarbetare, visar att kvinnor i större utsträckning än män utnyttjar det bidrag som erbjuds av arbetsgivaren.

- Förutom att kvinnorna är bäst på att nyttja friskvårdsbidraget har vi också sett att de är bättre än männen på att använda det till fler saker. Roligt, tycker vi eftersom att bidraget går att använda till betydligt mer än bara gymkort, säger Leo Heijbel, Marknadschef på Benify.

Här är de vanligaste kategorierna som kvinnor lägger sitt friskvårdsbidrag på:

  1. Gym & Gruppträning
  2. Massage
  3. Hälsorådgivning
  4. Naprapati/Kiropraktik
  5. Gravidtetsrelaterad friskvård
  6. Fystest
  7. Motionslopp
  8. Coachning
  9. Livsstilsundersökning
  10. Inre välbefinnande 

*Vissa av aktiviteterna ovan är ej längre godkända att ge som skattefri friskvårdsförmån, eller är godkända under vissa förutsättningar. För att se om en viss aktivitet är godkänd som skattefri förmån bör du fråga din arbetsgivare eller Skatteverket.Om Benify

Benify hjälper företag att administrera, utveckla och synliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden. Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använder hundratusentals anställda Benifys system varje månad. Benify grundades 2004 och har idag över 300 anställda i nio Europeiska länder.


Kontaktpersoner

Marketing Requests
Marketing & Communication
Marketing Requests