2017-06-05 13:30Pressmeddelande

Långdistanscyklist ska slå Guinness världsrekord i Europa och Asian

null

Benify kan som stolt sponsor idag meddela sitt stöd för sin medarbetare – den tyska långdistanscyklisten Jonas Deichmann, som om han lyckas – blir den första i historien att cykla från västra Europa till östra Asien på bara 70 dagar.

Om allt går bra, kommer den tyska långdistanscykelatleten (som talar svenska) Jonas Deichmann, 30, slå två Guinness världsrekord – för den snabbaste cyklingen genom Europa (Cabo da Roca till Ufa) samt den enda och snabbaste genom Europa och Asien (Cabo da Roca till Vladivostok).

Den 2 juli i år börjar Jonas sin stora utmaning i den atlantiska kuststaden, Cabo Da Roca. Han kommer sedan att ge sig av på en 16 000 km lång färd över världens största landområde – den första personen någonsin att göra det – och så småningom nå Vladivostok på Rysslands östkust 70 dagar senare. Efter att ha påbörjat sin resa i Portugal, kommer Jonas att cykla genom Spanien, Frankrike, Tyskland, Tjeckien, Polen, Ukraina och slutligen Ryssland.

Jonas, som har cyklat runt jorden en gång tidigare, säger:

“Jag har drömt om att lyckas med ett världsrekord som kombinerar extrem uthållighet med äventyr. Den här cykelturen kommer att pusha mina fysiska och mentala gränser till en helt ny nivå. En av de stora utmaningarna under min resa är de långa avstånden mellan städerna och byarna i Sibirien.”

För att lyckas med världsrekordet kommer Jonas att behöva cykla mer än 250 km varje dag och äta omkring 8000 kalorier dagligen.

Jonas kommer att samla in pengar för TDA Global Cycling Foundation – en humanitär organisation som ger bort cyklar för att bidra till samhällsutvecklingen i Afrika och Indien.

Svenskgrundade HR tech-företaget Benify, som är ledande inom området personalförmåner, tror på att fokusera på engagerade medarbetare – därför känns det naturligt att vara en aktiv sponsor till Jonas världsrekordförsök. Jonas är baserad på Benifys München-kontor, där han bidrar till företagets framgångar på den tyska marknaden. Markus Kullendorff, VD, säger:

“Vi är otroligt stolta över att sponsra Jonas i hans försök att slå världsrekord. Jonas är en fantastisk medarbetare och det känns därför rätt att företaget stöttar honom. Det är för en god sak också, så vi kommer naturligtvis ge Jonas allt stöd han behöver. Vi jobbar med att få medarbetare att växa – och självklart börjar den tron med att vi uppmuntrar våra egna talanger.”

Genom att besöka EurasiaChallenge.com kan du följa Jonas resa och hans uppdateringar längs vägen. Via hemsidan kan du även donera till TDA Global Cycling Foundation-kampanjen.Om Benify

Benify hjälper företag att administrera, utveckla och synliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden. Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använder hundratusentals anställda Benifys system varje månad. Benify grundades 2004 och har idag över 300 anställda i nio Europeiska länder.


Kontaktpersoner

Marketing Requests
Marketing & Communication
Marketing Requests