2014-04-03 18:20Pressmeddelande

Lifeplan årets försäkringsförmedlare liv på Insurance Awards

Lifeplan har utsetts till årets Försäkringsförmedlare Liv på Insurance Awards. Inga provisioner, helt oberoende och vetenskaplig rådgivning. Det är den modell som gjort att Lifeplan blivit ett populärt val bland arbetsgivare.  Företaget grundades 2005 av forskare från Handelshögskolan i Göteborg med målet att höja svenskarnas pensioner och öka konsumentnyttan. Lifeplan är sedan 2012 systerföretag till Flexpay. 

Det senaste året har antalet personer som fått tillgång till Lifeplan fördubblats och enligt Karl Erlandzon, VD och en av Lifeplans grundare beror det på den unika affärsmodellen.

-   Vi utmanar existerande strukturer och arbetar annorlunda än övriga branschen. Tyvärr är till exempel mycket av den så kallade rådgivning som finns i dag inte rådgivning utan försäljning.

Lifeplan vänder sig dessutom till alla medarbetare till skillnad från de andra rådgivarna.

- Vårt tjänst lämpar sig för alla alla anställda och inte bara en viss grupp på bolaget, säger Karl Erlandzon.

Flera av Sveriges största arbetsgivare har tecknat avtal med Lifeplan. Idag har ungefär 30 000 arbetstagare möjlighet att ta hjälp av Lifeplan genom sina arbetsgivare. Målsättningen de närmsta åren är att bli den största aktören på marknaden:

-  Vårt systerföretag Flexpay, som hjälper företag att bli attraktivare arbetsgivare, har kunder med över 500 000 medarbetare. Vi vill erbjuda våra tjänster till alla dessa framtiden, säger Karl Erlandzon

Juryn för Insurance Awards motiverar att Lifeplan blev årets försäkringsförmedlare Liv så här:

"2013 blev ett genombrottsår för Lifeplan. Antalet arbetstagare som kan använda bolagets finansiella rådgivningstjänst på internet fördubblades till över 30 000. Tre av Sveriges största arbetsgivare valde Lifeplan under 2013. Bolaget, som ägs av Flexpay, framstår nu som en utmanare till traditionell förmedling och till de dominerande livförmedlingsbolagen."

Flexpay hjälper företag att syngliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden.Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använderhundratusentals anställda Flexpays system varje månad. Flexpay grundades 2004 och har idagöver 120 anställda i Sverige, Danmark och Holland.

www.flexpay.seOm Benify

Benify hjälper företag att administrera, utveckla och synliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden. Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använder hundratusentals anställda Benifys system varje månad. Benify grundades 2004 och har idag över 300 anställda i nio Europeiska länder.


Kontaktpersoner

Marketing Requests
Marketing & Communication
Marketing Requests