2016-06-01 07:06Pressmeddelande

Vässa löpformen med hjälp av din arbetsgivare

Under den här tiden på året finns det mängder med löplopp för den som är springsugen. Kanske är du en av alla dem som har anmält dig och behöver hjälp med att komma igång med träningen?

Missa inte att nyttja ditt friskvårdsbidrag från jobbet för aktiviteter som på olika sätt kan vässa din löpform. Nu har Benify, som administrerar och utvecklar företagsförmåner, tagit fram nio tips för hur du kan använda friskvårdbidraget för att bli en bättre löpare.

- Listan över godkända friskvårdsaktiviteter har utökats mycket de senaste åren. Just när det gäller löpning finns det mängder av godkända aktiviter som kan bidra till att toppa formen, säger Charlotte Törnberg, Jurist och Förmånsexpert på Benify.

Nio smarta tips på hur du kan använda friskvårdsbidraget för att bli en bättre löpare:

  1. Anmäl dig och kollegorna till ett lopp. Om man som företagslag anmäler sig till ett motionslopp räknas nämligen startavgiften som en skattefri friskvårdsförmån som därmed kan betalas med friskvårdsbidraget. Däremot kan du inte använda friskvårdbidraget till att betala startavgiften i ett motionslopp om du har tänkt delta ensam – så se till att få med dig kollegorna!
  2. Gå med i en motionsklubb, och låt dig peppas av andra motionärer! Det går nämligen bra att använda friskvårdsbidraget till att betala årsavgift i motionsklubbar, om aktiviteten är av enklare slag och mindre värde. Däremot kan du inte använda friskvårdbidraget till att betala medlemsavgifter i motionsklubbar som är föreningar.
  3. Orientera mera! Orientering är en väldigt bra träningsform som ökar konditionen och tränar fler muskler än vad exempelvis vanlig jogging gör. Dessutom är det ett utmärkt sätt att komma ut i naturen. Liksom med motionsklubbar går det bra att använda friskvårdsbidraget till att bekosta årsavgifter i orienteringsklubbar.
  4. Börja dansa. Till exempel zumba, jazzdans eller bugg. Dans är inte bara roligt, det är bra och allsidig träning också – inte minst när det gäller att få upp konditionen. Dessutom går det utmärkt att bekosta årsavgifter för motionsdansen med friskvårdsbidraget.
  5. Få motionsrådgivning. Att som arbetsgivare låta hela personalen på arbetsplatsen ta del av kost- och motionsrådgivning räknas som en skattefri friskvårdsförmån. Däremot anses ett individuellt coachingsamtal med en kost- eller motionsrådgivare vara en skattepliktig friskvårdsförmån som därmed inte kan bekostas via friskvårdsbidraget.
  6. Ladda ned en träningsapp. Idag finns det många bra appar som kan hjälpa träningsmotivationen på traven. Om appen ger ”möjlighet till enklare slag av motion och annan friskvård”, såsom appar för löpträning och viktminskning, får du använda friskvårdsbidraget till att bekosta den.
  7. Bli en bollsportare. På Skatteverkets lista över skattefria friskvårdsförmåner finns en hel del boll- och racketsporter uppräknade; många är dessutom lämpliga att ägna sig åt under sommaren. Varför inte få upp konditionen genom att börja spela fotboll, squash, tennis eller beachvolleyboll till exempel? Att vara snabbfotad är ingen nackdel när du ska springa.
  8. Gör fystester för att utvärdera hälsan före loppet. Om testet är en integrerad del av en friskvårdsförmån, till exempel om testet ingår i gymkortet och värdet understiger 1 000 kronor, kan testet anses vara en skattefri förmån. Däremot räknas inte avancerade konditionstester som mäter exempelvis syreupptagning och mjölksyra som skattefria förmåner.
  9. Spänd i kroppen inför loppet? Gå till naprapaten. Massagebehandlingar som syftar till att lindra spänning i muskulaturen till exempel på grund av ensidigt och tungt arbete, eller enklare massagebehandlingar utförda av naprapat och kiropraktor, räknas nämligen som skattefria friskvårdsförmåner.

Lycka till!

 Om Benify

Benify hjälper företag att administrera, utveckla och synliggöra sina samlade förmåner och kompensationserbjudanden. Företaget har bland annat 18 av Sveriges 30 största företag som kunder och totalt använder hundratusentals anställda Benifys system varje månad. Benify grundades 2004 och har idag över 300 anställda i nio Europeiska länder.


Kontaktpersoner

Marketing Requests
Marketing & Communication
Marketing Requests