2020-03-03 11:59Pressmeddelande

Fem arbetsgivare per vecka tecknade Lifeplan 2019

Under förra året tecknade 250 svenska arbetsgivare pensionsplacerings-tjänsten Lifeplan för sina anställda, alltså nästan fem nya arbetsgivare per vecka.

Bland arbetsgivarna som under 2019 valt att erbjuda sina medarbetare Lifeplan märks bland andra Göteborgs Stad, Lidl, Upplands-bro kommun, Arla, Sollentuna kommun, Tieto Sweden och Svevia. Därmed har nästan 95 000 individer adderats till den växande grupp som kan åtnjuta oberoende råd om placering av sitt pensionskapital.

Oberoende och vetenskapligt­

Lifeplans rådgivning skiljer sig från de flesta aktörer på marknaden, då affärsmodellen är helt transparent med en månadstaxa för arbetsgivare och saknar helt intjäning baserat på förvaltningsavgifter. Varje placeringsråd utgår istället från individens bästa och använder vedertagen finansiell forskning som grund för sin algoritm.

Del av Benify

Lifeplan levereras som en del av Benifys förmånsportal och det är just den oberoende rådgivningen, utan incitament att marknadsföra onödigt dyra fondprodukter som tilltalar många arbetsgivare.

− Många tycker att pension är svårt. Som arbetsgivare vill vi ge möjlighet att underlätta genom att erbjuda opartisk placeringsrådgivning till samtliga medarbetare. Lifeplan passar oss perfekt för ändamålet och ökar samtidigt kunskapen inom detta komplexa område, säger Sophie Exner hos Tieto Sweden.

”Kunskapen om pensionsfrågor växer”

− Det är glädjande att allt fler upptäcker styrkan i vetenskapligt förankrade råd, som utgår från varje individ och som är fri från snedvridande incitament som egna fondprodukter, provisioner och kickbacks. Den tillströmning av kunder som Lifeplan nu har, är ett tecken på ökad kunskap hos arbetsgivarna i dessa frågor, säger Kalle Erlandzon, PhD i finansiell ekonomi, VD och grundare av Lifeplan.Om Benify

Benify är ett snabbväxande, oberoende techbolag inom HR som hjälper företag och organisationer runtom i världen att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke genom att samla och synliggöra förmåner och kompensationserbjudanden. Ökat medarbetarengagemang, effektivare kommunikation och minskad administration är några av de effekter som har fått över 1 500 arbetsgivare att välja Benify som partner för sitt strategiska HR-arbete sedan starten 2004. Idag har mer än 2 miljoner slutanvändare tillgång till Benifys molnbaserade förmåns- och kompensationsplattform. Benify är verksamma globalt med ca 400 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Läs mer på benify.se


Kontaktpersoner

Kalle Erlandzon
VD och grundare av Lifeplan
Kalle Erlandzon